Klassieke meubels: de vintage Chesterfield

Modern met een vleugje klassiek

Niet zo lang geleden zijn we weer eens verhuisd. Je moet namelijk weten dat we als ondernemende expats al flink wat verhuizingen achter de rug hebben. We bleven in de stad Brussel, maar verruilden ons matige appartement voor een veel leuker appartement op de bovenste etage van een typisch Brussels herenhuis. Sfeervolle balken in het plafond, veel witte, strakke wanden en de oude houten vloer weer in ere hersteld. So far so good…. De inrichting is echt mijn ding, mijn partner houdt er niet van, heeft er geen gevoel voor en wil enkel dat de inrichting functioneel en betaalbaar is. Dat botst, dus zoals bij elke verhuizing, bestempelde ik de inrichting als 'mijn project' want laten we nou eerlijk zijn: Het oog wil ook wat! Minimalisme en strakke vormen omschrijven de stijl waarvan ik hou het best. Om je een beeld te geven: Ik houd van gladde industriële vloeren, van strakke keukens in hoogglans en van meubels zonder al te veel tierelantijnen. Het geheel complementeer ik dan het liefst met hier en daar iets dat bont gekleurd is of met een antieke of vintage eyecatcher. 


Er ontbreekt iets

Nadat ik een klein deel van onze oude meubels heb gebruikt en een flink aantal nieuwe meubels heb aangeschaft ontbreekt er toch nog iets. Ondanks de fleurige accentkleuren van kussens, kunstwerken en andere accessoires doet het geheel nog te kil aan. Er zit niets anders op dan eens de Marollen en Sablon in te gaan. De Marollen en Sablon zijn de wijken in Brussel waar allerhande kleine en grote meubelzaken, antiquairs en snuisterrijenwinkels zich hebben verzameld. Wanneer ik langs een leuke zaak in de Rue Haute wandel, wordt mijn aandacht getrokken door een prachtige vintage chesterfield bank. Een prachtige leren bank die vakmanschap, kwaliteit en exclusiviteit uitstraalt. Ik twijfel of ik naar binnen ga, want aan zelfkennis geen gebrek: De kans dat ik zonder aankopen naar buiten kom is wel zeer gering.


Een vintage Chesterfield in ons huis

U begrijpt het al. Ik kon de verleiding niet weerstaan. De verkoper kwam, zag en overwon. Zonder ook maar enig overleg met manlief heb ik de Chesterfield gekocht. Want laten we nou eerlijk zijn: Wat hebben ellenlange discussies nu voor zin als beiden eigenlijk al lang weten dat ik uiteindelijk mijn zin toch wel krijg. Als de bezorgers de bank op de juiste plek hebben neergezet kijk ik triomfantelijk naar mijn man. Hij zegt niets, maar ik zie aan zijn blik dat ook hij de combinatie van strak en modern met een een vintage Chesterfield als eyecatcher een schitterende combinatie is.

Kijk voor een vintage chesterfield op Mister Chesterfield!Tags:
439 Woorden

Over ons

Mijn woon interieur blog Welkom, ik ben Steven. Ik ben een prille dertiger en woon samen met mijn lieve vriend en twee poezen in Utrecht. Leuk dat je mijn blog leest. Sinds jongs af aan ben ik heel erg geïnteresseerd in wonen en interieur, en na een studie projectontwikkeling is mijn eerste liefde nooit bekoeld. Daarom schrijf ik hier terug over mijn eerste passie: interieurvormgeving en deco. Ik schrijf enkel over dingen die ik zelf mooi vind, maar ik hoop oprecht dat jullie hier ook inspiratie kunnen opdoen om jullie omgeving ook mooier te maken. Veel plezier bij het inrichten van jullie woon interieur gewenst!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Klassieke meubels: de vintage Chesterfield
30 november 2017
Modern met een vleugje klassiek Niet zo lang geleden zijn we weer eens verhuisd. Je moet namelijk weten dat we als ondernemende expats al flink wat ve

Meubels huren voor een event
9 november 2017
Een evenement organiseren zorgt al voor genoeg stress. Zowel voor professionele organisatoren als voor particuliere feestplanners. De meubels en aankl

[QA] Woonwinkel
9 november 2017
Op zoek naar de leukste woonwinkels van Nederland? Zoek niet verder. Speciaal voor jou is hier een opsomming van de leukste winkels voor wonen, decora